10 december 2020


Grow your Meaningful Agile leadership skills

Het 5de en afsluitende event! Niels Loader, Paul Immerzeel en Willem Minderhoud nemen ons mee in de ontwikkeling van ons leiderschap. Leadership coaching door enkele door de wol geverfde experts.

Niels Loader [QUINTGROUP]

Titel: Transformation to meaningful Agile Leadership

In de afgelopen jaren is de beweging van organisaties om te transformeren naar een High Performing Organization explosief gestegen. Teams worden samengesteld om steeds meer waarde aan klanten te leveren. Vooral in relatieve autonomie, met verbeterde kwaliteit en in steeds kortere tijd. De successen zijn er. De belofte van deze transformatie wordt zichtbaar.
De ervaring heeft echter geleerd dat de rol die leiders spelen in dergelijke organisaties, anders is dan voorheen. Toch wordt aan leiders nog steeds de vraag gesteld: heb je “de touwtjes in handen”? oftewel, ben je “in control”?
Twijfel bestaat of leiders van autonome teams daadwerkelijk “in control” kunnen zijn? Het team bepaalt immers hoe het werk wordt gedaan. Tijdens deze presentatie geeft Niels antwoord op de vragen of je als manager “de touwtjes in handen kunt hebben?”, en zo ja, hoe dan? En moet je dat wel willen?

Paul Immerzeel [HOW2LEAD] / Willem Minderhoud [FLATLANDAGENCY]

Titel: Balancing Fear, Fun and Focus

Zin in een leerzaam avontuur waar jij direct toepasbare inzichten uit haalt? Ga mee naar onze wereld waar beelddenkers veranderverhalen vertellen! Langs schitterende illustraties ervaar je de 3 fases in de carrière van Simone de Strateeg van dichtbij.

Fear-periode

In haar Fear-periode wil Simone in control zijn. De taal die ze gebruikt bevat woorden zoals ‘Governance, Risk, Compliance en mitigerende maatregelen’. Simone wil zekerheid.

Intermezzo

Heb jij ook een Simone in jouw organisatie? Hoe zou jij Simone tekenen? Welk gevoel krijg jij bij deze Fear-fase van Simone? Hoe teken je dat?

Kantelpunt

Simone is uitgenodigd voor een gave poolparty. Net na haar tweede scheiding, aan de medicijnen en nog vol stresshormonen arriveert Simone op het fan-tas-tische feest! Simone ontmoet Rik. Rik straalt rust en wijsheid uit, genietend van elke seconde. ’s Avonds kijkt Simone in de spiegel: ze besluit om het roer om te gooien.

Intermezzo

Herinner jij je een soortgelijk ‘kantelpunt’ waarna je een besluit nam om dingen anders te gaan doen? Wat hoopte je dat er zou gebeuren? Gebeurde dat ook echt?

Fun-periode

Simone’s Fun-periode begint de volgende dag. Ze laat de kantoorruimtes supergaaf verbouwen en inrichten. Graffiti-artiesten, pop-art, lichttunnels, buitenterras met picknicktafels en BBQ, een ware metamorfose. Simone maakt een videoblog waarin ze haar ommezwaai toelicht. Bila’s worden wandelingen in het park. Ze laat een fitness-ruimte inrichten. Medewerkers genieten van tafelvoetbal en ping pong, totdat de accountant de jaarrekening opmaakt…..

Het samenspel van Fear, Fun en Focus

De tegenvallende resultaten illustreren plotseling de noodzaak van Focus. Het verwart Simone. Wat is er gebeurd? Simone zet de zaken op een rijtje. Is er misschien een mix van Fear, Fun en Focus nodig? Hoe verhouden die zich tot elkaar? Hoe zit dit nou?

Doe je mee?

Ben je benieuwd hoe de juiste mix van Fear, Fun en Focus jou kunnen helpen? Doe mee, reflecteer, teken, gooi voor 45 minuten je remmen los! Wij hebben er zin in.

Fun, Fear and Focus® is a framework that has been developed by neuroscientist Friederike Fabritius MS.

Check www.fabulous-brain.com for further reference. Her book ‘The Leading Brain’ was chosen ‘Best Business book 2017’

Aanmelden voor dit event kan hier.

RSS
LinkedIn
Share