Online jaarcongres Agile Consortium: een leerzame start op 1 oktober

Aan hoeveel online meetings, congressen, seminars, meetups en workshops heb jij de afgelopen maanden deelgenomen? Net als wij, waarschijnlijk meer dan ooit. Toch was 1 oktober jongstleden de eerste keer dat wij met ons eigen jaarlijkse congres online gingen. Een geslaagde eerste keer en zeker ook leerzaam met het oog op de komende congres events dit najaar.

Onze belangrijkste leerpunten op een rij:

Kort en bondig a.u.b.

Het eerste event op 1 oktober had voor veel van de deelnemers korter gemogen. Nu hadden we drie prima sprekers, maar ook een duur van 2½ uur. Best een lange zit aan het eind van de dag. Overigens zijn de volgende events een stuk korter. Dan starten we om 17:00u en gaan we door tot 18:15u. Beginnende op 29 oktober.

Presenteren in de Zoom void

Het eerste event was een webinar, dus sprekers wel in beeld en publiek niet. Uit de evaluatie bleken de deelnemers zich hieraan niet te storen. Dit in tegenstelling tot onze sprekers. Die zien veel liever iets (publiek en reacties) i.p.v. niets. Volgende keer dus geen webinar modus meer, maar een meeting. Uiteraard kunnen deelnemers dan alsnog kiezen om hun camera uit te zetten.

Analoog of digitaal

Stel dat het volgend jaar weer mogelijk is om elkaar zonder restricties te ontmoeten. Heb je dan liever een congresdag op locatie, een digitaal congres verspreid over meerdere dagen of een hybride vorm? De grootste groep (44%) geeft nog steeds de voorkeur aan een congresdag op locatie. Bijna een net zo grote groep (42%) prefereert een opzet zoals dit jaar. De overige respondenten willen graag een combinatie van fysiek en online. Hoe daar tussen te kiezen?

‘No-show’ hoort erbij online

Wel eens een online event georganiseerd? Dan weet je dat er altijd een aanzienlijk risico is op een no-show van deelnemers. Ervaring cijfers lopen uiteen van 30% tot wel 70%. Hoe ging het op 1 oktober? Van de 228 deelnemers namen er 156 deel. Een prima score dus! 

Ieder zijn voorkeur

Blij werden wij vooral van de vele positieve reacties. Veel deelnemers zijn tevreden over het hele event. Goede opzet, inspirerende verhalen, die ook nog eens verrassend goed op elkaar aansloten. Grappig is dat deelnemers onderling enorm verschillen over welke presentaties ze geweldig vonden en met welke minder. Ieder zijn voorkeur!

Muziek en dans

De korte pauzes tussen de presentaties werden zeer gewaardeerd. Vooral ook de muziek en danspasjes van spreker Michael Sahota vielen in de smaak. Verbogen talent volgens velen, maar één deelnemer gaf als tip: “don’t let him quit his daytime job 🙂 “.

Kortom, een mooi begin dat smaakt naar meer. Ons eerstvolgende event is gepland op 29 oktober vanaf 17:00 uur. Dan vertelt Jan van de Poll over de potentie van A.I. in combinatie met agile, delen Harm Jan Brondijk en Paul den Boer hun ervaringen met scaling agile in overheidsorganisaties en vindt parallel de eerste congres workshop plaats. Vanaf 17:00 ondergaan 30 deelnemers ‘the green traveller’ van Derk-Jan de Grood.

En mocht je het napraten hebben gemist tijdens deze kick-off? Vanaf het volgende gaan we napraten met behulp van Slack!

Meer informatie vind je hier.

Inschrijven kan gratis door je op deze pagina via de meetup link in te schrijven, of klink op de button hieronder.

Share: Pinterest

    Your email address will not be published.

  • Name
  • Website
RSS
LinkedIn
Share