‘Weg met de flip-overs en sticky notes, alles digitaal!’

Het veranderen van organisaties naar agile werken is niet eenvoudig, maar voor veel agilisten een feest om aan bij te mogen dragen. Trajecten met veel sticky notes, flipovers en tekeningen, interviews, coach sessies, team interventies en lange dagen achter de laptop om data te analyseren en presentaties te maken.

Voor velen van ons is dit de dagelijkse realiteit, maar voor Jan van de Poll, CEO en oprichter van Transparancy Lab klinkt dit verschrikkelijk ouderwets. Als je Jan vraagt een verandertraject te beschrijven, schetst hij een beeld van apps, slimme vragen, algoritmes, AI en dashboards, die precies aangeven hoe de transformatie verloopt, waar interventies nodig zijn, hoe de gestelde doelen te bereiken en wie daarbij nodig zijn.

Wat betekent die digitalisering voor de rol van veranderspecialisten in transformaties? Net als bij alle functies die te maken krijgen met digitalisering of robotisering, betekent dit ook hier dat er nieuwe kansen zullen ontstaan. Van de Poll ziet bijvoorbeeld meer tijd voor agile coaches om zich te focussen op die interventies, die echt het verschil maken. Realtime inzicht in de impact en voortgang van de transformatie maakt het mogelijk om heel gericht in te grijpen. Er hoeft dus veel minder tijd gestoken te worden in het krijgen van inzicht en kijken hoe het gaat. Kortom, zo blijft er meer tijd over om na te denken over de dingen die echt belangrijk zijn en vooral om meer meaningful bezig zijn.

Volgens Van de Poll verhoogt digitalisering de waarde en succes van verandermanagement door ‘beter, sneller en doelgerichter’ grote hoeveelheden data te verzamelen en te analyseren. De tools die hij hiervoor heeft ontwikkeld geven managers en medewerkers de mogelijkheid om zelf aan het stuur van hun transformatie te zitten. Deze digitale disruptie van het verandermanagementproces zal flink wat impact hebben op de rol van agile coaches, consultants en transformatie specialisten. En alleen degenen die weten mee te bewegen, zullen meaningful blijven voor toekomstige transformaties.

Jan van de Poll vertelt op 29 oktober om 17.00 over hoe AI transformaties leuker en zinvoller kan maken. Dit wil je natuurlijk horen! Schrijf je snel en gratis in voor dit tweede event van ons Meaningful Agile Jaarcongres.

Klik op de Meetup link hieronder.

Share: Pinterest

    Your email address will not be published.

  • Name
  • Website
RSS
LinkedIn
Share