Terugblik op event 2: over workshops, product placements & interactie

Na een inspirerende kick-off van onze Jaarcongres events, stonden er op donderdag 29 oktober twee presentaties en een workshop op het programma. Een korte terugblik en ‘lessons learned’.

Workshop

In de workshop, verzorgd door Derk-Jan de Grood, gingen deelnemers aan de slag met de backlog van het virtuele bedrijf ‘The Green Traveller’. De ‘medewerkers’ moesten actief met elkaar samenwerken, in online break-out rooms. Tussen de opdrachten wisselden de deelnemers ervaringen met elkaar uit.  Workshopleider Derk-Jan de Grood was erg tevreden over de discussies die op gang kwamen en zag de meer ervaren deelnemers hun visie en ervaring delen. Vanuit de deelnemers aan de workshop waren de reacties op de workshop ook positief; het merendeel geeft aan hier echt wat aan gehad te hebben en het direct te kunnen toepassen in het dagelijks werk. Een mooi resultaat waar we als Agile Consortium natuurlijk blij mee zijn, want dit is precies waar we het voor doen.  

Interactie

Natuurlijk hadden we op ons tweede event ook leerpunten. De interactie bij de presentaties mag intensiever, wat betreft de deelnemers en sprekers. Waar de sprekers van het eerste event bestookt werden met vragen, zo rustig bleef het nu. Ook ons Slack experiment kwam niet op gang. Iets om over na te denken en mee te nemen, o.a. in de briefing met toekomstige sprekers.

Product Placement

Bijzonder was de diversiteit aan reacties op het verhaal van Jan van de Poll. Ons idee achter zijn presentatie was om een voorbeeld te geven van de impact van digitalisering op transformatieprocessen. Bedoeld om te inspireren en een beetje te confronteren. Qua vorm stond echter de digitale dienst van Transparancy Lab centraal. Dit gaf sommige deelnemers het gevoel in een commercial te zijn beland, terwijl anderen juist aangaven geïnspireerd te zijn geraakt. Dat laatste is mooi, dat eerste natuurlijk absoluut niet. Kortom, ook hier hebben we van geleerd en ook hier zullen we extra aandacht aan besteden in het vervolg. Beide groepen overigens veel dank voor jullie open en eerlijke feedback!

Op naar de volgende

Op donderdag 12 november hebben we opnieuw twee presentaties en een workshop op de agenda staan. Patrick Heller geeft dan psychologische inzichten die je sneller resultaten helpen te behalen als agile coach of scrum master. Caspar van der Woude geeft zijn visie op de lockdown als ultieme stresstest. In de workshop laten Arjen Uittenbogaard en André van Nieuwenhuizen je anders kijken naar jouw teams en de context waarin ze werken.

Meer info vind je hier en aanmelden kan via de Meetup link hier. Tot volgende week! 

Share: Pinterest

9 Comments, RSS

    Your email address will not be published.

  • Name
  • Website
RSS
LinkedIn
Share