Jaarcongres 2020: it’s ALMOST a wrap!

Het zit er bijna op. Of eigenlijk, de eerste vijf events van ons Online Jaarcongres 2020 zitten erop.

En als je zin hebt om het nieuwe jaar goed te starten met het laatste Jaarcongres 2020 event? We organiseren nog één toegift op 12 januari: een congres sessie vanuit het Agile Marcom Consortium met Betteke van Ruler en Catharina Adriaans, Meer informatie en inschrijven kan hier.

Aan het eind van 2020 blikken we alvast terug op een Jaarcongres dat niemand had kunnen voorspellen, toen we in maart van dit jaar voor het eerst bijeenkwamen als organisatie. Want in plaats van 1 lange congresdag op locatie, werd het een online variant verdeeld over 5 dagen. En uiteindelijk zelfs zes!

Wat we in maart niet konden voorzien, was hoe actueel het thema ‘Meaningful Agile’ zou worden. Want de wendbaarheid van alle organisaties en individuen wordt dit jaar flink op de proef gesteld. Tijdens het congres werd meaningful agile vanuit 3 keynotes, 8 presentaties en 5 workshops benaderd. En wat blijkt? Meaningful agile draait vooral om houding en gedrag. Technische verhalen hebben we tijdens deze editie niet tot nauwelijks gehoord; zelfs de praktijkverhalen lieten zien dat het bij meaningful agile niet zozeer om processen draait, maar om hoe mensen met elkaar omgaan. Persoonlijk leiderschap speelt een cruciale rol. Net als het voorbeeldgedrag van leiders. Niets nieuws natuurlijk. Kijk alleen al naar het Agile Manifesto. Echter, ook niet altijd even vanzelfsprekend. Makkelijker gezegd dan gedaan blijkt maar eens weer. Dat je overigens als organisatie zonder focus op agile toch volgens agile principes kan werken, liet Tony Chocolonely zien met fantastische voorbeelden hoe je je mensen centraal zet.

We kijken tevreden terug op de evenementen en hopelijk jullie ook. Wel kijken we uit naar volgend jaar met een traditioneel congres op een mooie locatie en vooral veel meaningful meetings en gesprekken met elkaar, want dat hebben we gemist. Tot die tijd blijven we natuurlijk nog de nodige virtuele bijeenkomsten organiseren. We houden jullie op de hoogte!

Natuurlijk hadden we dit congres nooit kunnen organiseren zonder onze sprekers en sponsor. We zijn onze sprekers heel dankbaar dat ze zo flexibel waren om het podium in te wisselen voor een Zoom-sessie. En onze sponsor Quint bedanken we voor de digitale infrastructuur en de ondersteuning, waardoor ook technisch alles gesmeerd liep. We hopen dat we jullie hebben kunnen inspireren. Mocht je een bepaalde presentatie hebben gemist, neem dan een kijkje op ons Vimeo-kanaal: https://vimeo.com/showcase/5964648.

Begin het nieuwe jaar met ons en schrijf je in voor die laatste toegift op 12 januari: de sessie vanuit het Agile Marcom Consortium. Inschrijven kan via de Meetup link: hier.

Fijne feestdagen en tot volgend jaar! 

Agile Consortium

Congres commissie

Johan & Frederik

Share: Pinterest

49 Comments, RSS

    Your email address will not be published.

  • Name
  • Website
RSS
LinkedIn
Share