26 november 2020


Humanitisch agile & Agile Journey van VodafoneZiggo

Tijdens dit 4de event:

Michael Bres [Axisintomanagement.nl]

  • Een humanistisch perspectief op de agile organisatie –

We brengen immers steeds meer (virtuele) tijd door in organisaties. We werken er natuurlijk, maar we worden er ook geboren, gaan er naar school, doen er boodschappen en tenslotte is er een organisaties die onze uitvaart regelt. Als mens hebben we dus zowel een consumentenrol als ook de rol van product. Traditionele bureaucratieën blijken in steeds mindere mate in staat om mensen in de rol van consument goed te bedienen. Wendbare organisaties kunnen dit, in ieder geval in theorie, veel beter. ‘Agile’ legt daarom begrijpelijkerwijs de nadruk op de klant. Dit is een reactie op de tekortkomingen van de bureaucratische organisaties. Om daadwerkelijk waarde toe te voegen is dit zinvol te noemen. Maar hoe pakt dit uit voor de managers en medewerkers van wendbare organisaties? Wat is de impact van een agile transitie op de zingeving van mensen in hun producentenrol? Een humanistisch perspectief op agile transities.

Rick van Benten [Vodafoneziggo.nl]

  • Make your intangible agile journey tangible – How VodafoneZiggo organized for business agility –

Voorop te blijven lopen in een technologie gedomineerde, complexe en vloeiende omgeving? Dat vraagt continu verbeteren van bestaande oplossingen en ook klanten voortdurend verrassen met nieuwe ervaringen. Kortom, we moeten ons richten op het maximaliseren van de klantwaarde. Met de juiste mindset, cultuur en agile manier van werken kunnen we aan de verwachtingen van de klant voldoen of deze overtreffen door producten te leveren die het verschil maken.
Wilt u weten hoe u zich kunt organiseren voor zakelijke flexibiliteit en uw ‘ongrijpbare’ coachreis tastbaar kunt maken? Ik neem je mee op onze agile reis; leer over onze aanpak, agile manier van werken, agile academy, agile CoEnablement, QBRs, remote planning, agile portfoliomanagement en leiderschap.

Aanmelden voor dit event kan hier.

RSS
LinkedIn
Share