Willy Wijnands

Willy Wijnands is een gepassioneerd docent Scheikunde en Science op het Ashram College in Alphen aan den Rijn en Aikido leraar. Hij is de bedenker en grondlegger van eduScrum, mede-oprichter van Lightschools en mede-oprichter van het wereldwijde initiatief “Agile in Education“.

Hij wil het onderwijs veranderen door docenten wereldwijd op te leiden met goede, gepassioneerde trainers. Hij helpt hen om Agile in het onderwijs te implementeren.  Daarnaast geeft hij leerlingen eigenaarschap over hun eigen leerproces., maar nog belangrijker: vertrouwen. De leerlingen nemen hun verantwoordelijkheid door de vrijheid en ruimte die ze krijgen. Het effect is dat de leerlingen betrokken worden, effectiever en efficiënter werken en hun resultaten, ook op persoonlijk gebied beter worden. Ze leren ontdekken wie ze zijn en wat ze kunnen. Als Agile lifelong learners zijn ze beter voorbereid op de toekomst, met sterk ontwikkelde vaardigheden voor de 21ste eeuw.

Willy is co-auteur van de eduScrum gids en co-auteur van “Scrum in Actie” en co-auteur van ”Agile and Lean Concepts for Teaching and Learning”.

 

RSS
LinkedIn
Share