Oproep sprekers(voorstellen)

JAARCONGRES AGILE CONSORTIUM NEDERLAND 2020

Het congresteam van Agile Consortium roept de leden en anderen binnen de Agile community op om met sprekersvoorstellen te komen. De congrestitel luidt:

Meaningful Agile

Datum: donderdag 1 oktober 2020

Locatie: Landgoed Zonheuvel in Doorn, www.landgoedzonheuvel.nl

Veel organisaties binnen Nederland hebben de omslag gemaakt naar “Agile” of zitten midden in de transformatie. Helaas slagen veel organisaties onvoldoende in hun opzet om echt zinvolle verbeteringen te realiseren. Vaak omdat ze de transformatie te “technisch” aanvliegen. Werkelijke transformatie naar een Agile organisatie betekent het aanbrengen van fundamentele veranderingen in heel de organisatie. Niet alleen de werkwijze en de organisatiestructuur moet veranderen, maar ook en vooral de manier van denken en doen.

Het congresteam nodigt iedereen uit om verhalen te delen over hun ervaringen over dit onderwerp. Verhalen die andere organisaties kunnen helpen om hun eigen transformaties zinvoller te maken. Maar graag ook verhalen over de impact van een zinvolle transformatie. De impact op de bedrijfsresultaten, klanten, medewerkers en de maatschappij.

Daarbij hebben de volgende thema’s onze bijzondere interesse:

Maatschappij: Wat dragen Agile organisaties bij aan de maatschappij? Hoe geven organisaties invulling aan het begrip “zingeving”. Is er überhaupt een verschil tussen traditionele organisaties en Agile organisaties als het gaat om de manier waarop zij juist wel of juist niet bij dragen aan maatschappelijk relevante thema’s?

Leiderschap: Wat is de rol van het leiderschap in het zinvol maken van de Agile transitie? Welk gedrag draagt bij aan het slagen van de transitie? Welk gedrag juist niet?

De feedback loop: Het continue ophalen van feedback van belanghebbenden en eindgebruikers stelt de organisatie in staat zinvolle producten en diensten te leveren. Hoe hebben organisaties dit georganiseerd? Wat heeft deze feedback de organisatie opgeleverd?

Mens: Vinden mensen dat het werken binnen een Agile organisatie meer betekenis heeft? Wat doet werken in een Agile organisatie met de motivatie van mensen? Is voor ieder mens het werken in een Agile organisatie een verbetering?

Agile Transformaties: Wat maakt een transformatie zinvol? Welke transformatie aanpak heeft het meeste kans op succes? Welke lessen wil je delen? Hoe maak je inzichtelijk dat de transformatie zinvol is geweest?

Op het congres zijn er twee vormen waarin je jouw case kunt presenteren:

1. Een lezing van 45 minuten.
Daarbij hebben we de voorkeur voor verhalen waarbij theorie is gekoppeld aan een praktijkcase.

2. Een workshop van 90 minuten.

Graag zien we jouw voorstel vóór 18 mei  a.s. tegemoet via onderstaand digitaal formulier.

(Mail je het liever, download dan dit formulier (Word) en mail het naar lgoede@agileconsortium.nl)

Op 1 juni zullen we bekend maken welke voorstellen we hebben geselecteerd.

De inzenders van de geselecteerde voorstellen worden uitgenodigd  om deel te nemen aan de speakers workshop. Tijdens deze workshop helpen professionele coaches je om je verhaal nog beter te maken en heb je de gelegenheid je case te delen met de andere deelnemers.

Wij kijken uit naar jullie inzendingen!

Met vriendelijke groet,

Het congresteam


 

 

RSS
LinkedIn
Share